Placeholder image

Skøyting for nybegynnere

Kveldkurs

Kun 4-7 pers. i gruppen 3 kvelder á 80 min. Pris 1900,-

Helgekurs

Kun 4-7 pers. i gruppen. 2 dager á 90 min. Pris 1550,-

Placeholder image

Har du ikke skøytet noe særlig før, men ønsker å lære det grunnleggende ved skøyteteknikken, og kribler etter å komme dansende i skogen på ski – da er dette kurset for deg! Kurset er for voksne.

Vi legger vekt på de fire ulike hovedteknikkene i skøyting: Enkeldans, dobbeldans, padling og utfor. Alle får tilbakemeldinger i forhold til hvordan han eller hun går og hvilke arbeidsoppgaver som passer den enkelte.

Du behøver ikke å ha noen ferdigheter i skøyting, men det forutsetter at du er vant til å gå på ski. Er du nybegynner på ski anbefaler vi klassisk for nybegynnere. Link.

Trenger jeg skøyteski? Nei, du behøver ikke skøyteski. Bruk gjerne klassisk-ski, men du må fjerne all smurningen!
Er det nesten like bra som skøyteski? Vel, det er bedre å skøyte med skøyteski, for spennet i skiene “svarer” når vi skyver og da blir det mer som en dans.


NB: Skikursene for sesongen 2018 vil vi legge ut medio oktober 2017. På gjensyn!

Kurskveld 1: Hovedvekt på enkeldans. Vi gjennomgår de ulike skøyteteknikkene. Med særlig vekt på enkeldans. Du får prøvd din egen teknikk, og tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver.

Kurskveld 2: Hovedvekt på dobbeldans. Vi jobber spesielt med dobbeldans denne kvelden. Alle jobber med nye tilpassede oppgaver. Vi jobber med å utnytte terrenget, gå rasjonelt og effektivt.

Kurskveld 3: Hovedvekt på padling. Padling er teknikken vi bruker i bakkene. Det er krabbegiret. Den er litt vanskelig i starten å få koordinert inn, men når vi først får taket på det, blir skøytingen en helt annen opplevelse. Vi klarer fint å komme opp bakkene rett og slett.

Kursbetingelser

Hvis snømangel - Garanti
Vi arrangerer kurs der det er gode snøforhold, men skulle det vise seg å være for lite snø til at vi kan holde et godt kurs, så flytter vi kurset til et snøsikkert sted (reservearena) innen 40 min kjøring fra oppsatt sted. Reservearenaene er kjent for å ha snø selv de vintrene som er "grønne".

Hvis det heller ikke er snø på reservestedet:
Da utsetter vi kurset frem i tid - dog til samme ukedag og tidspunkt, gjerne 1 eller 2 uker frem i tid. Det er fullt mulig å bytte til et annet kurs/tidspunkt dersom man heller ønsker det. Frist for bytting er kurs er en uke før kursstart.

Les mer


Du finner veibeskrivelse til alle skikursstedene, her.

På veibeskrivelsessiden finner du også siste info om eventuelle flyttinger, smøretips og annet kursrelatert info. Ta en titt innom denne siden før kursstart. Vi prøver å skaffe til veie smøretips før kursstart, men dette tør vi ikke love i en hektisk kurssesong.

Kveldskurs 3 kvelder (for helgekurs se tabellen under)

Helgekurs 2 dager