Placeholder image

Klassisk litt øvet

Kveldskurs

Kun 4-7 pers. i gruppen 3 kvelder á 80 min. Pris 1900,-

       

Helgekurs

Kun 4-7 pers. i gruppen 2 dager á 90 min. Pris 1550,-

       

Placeholder image


Dette langrennskurset er for deg som ikke har gått mye på ski og trenger et kurs for å beherske klassisk langrenn nok til å kunne gå gode turer på ski. Du synes det er vanskelig å få flyten og glien på skiene. Vi skal knekke noen viktige koder for deg, slik at du behersker teknikken så godt at du er trygg på å utforske vintereventyret!

NB: Skikursene for sesongen 2018 vil vi legge ut medio oktober 2017. På gjensyn!

 

Mål: På dette kurset er målet at du får til en god tyngdeoverføring og glid og flyt.

Metoden for dette kurset: På dette kurset er det fokus balanse og tyngdeoverføring. Vi går i fellesskap gjennom det som er det viktigste ved de ulike klassisk-teknikkene og viser deg hvordan du utfører dette. Under øvingen vil du få en-til-en tilbakemeldinger. Du vil lære prinsippene bak å kunne flyte på skiene.

Kurskveld 1: Hovedvekt på staking. Vi skal vise deg hvordan du mest rasjonelt staker med bruk av hele overkroppen. Du får prøvd din egen teknikk, jeg gir deg tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver. Mot slutten introduserer vi det viktige innen diagonalgangteknikken, som vi skal terpe på neste kurskveld.

Kurskveld 2: Hovedvekt på diagonalgang. Terping, terping på diagonalgangen. Jobbe videre med nye tilpassede oppgaver. Vi jobber videre med å utnytte terrenget, gå rasjonelt og effektivt.

Kurskveld 3: Hovedvekt på dobbeltak med fraspark og utfor.
Dobbeltak med fraspark er en teknikk som er fin å bruke når det er flatt og det er litt for tungt å stake. Du vil lære hvordan du skal time frasparket, slik at du får ordentlig igjen for frasparket.
Utfor. Vi lærer deg enkle teknikker som gjør at det blir både lettere og mindre skummelt å kjøre nedover på ski. Ikke noe å være nervøs for, men glede seg til!


For helgekursene blir programmet delt på to dager istedenfor tre.

 

Kursbetingelser

Hvis snømangel - Garanti
Vi arrangerer kurs der det er gode snøforhold, men skulle det vise seg å være for lite snø til at vi kan holde et godt kurs, så flytter vi kurset til et snøsikkert sted (reservearena) innen 40 min kjøring fra oppsatt sted. Reservearenaene er kjent for å ha snø selv de vintrene som er "grønne".

Hvis det heller ikke er snø på reservestedet:
Da utsetter vi kurset frem i tid - dog til samme ukedag og tidspunkt, gjerne 1 eller 2 uker frem i tid. Det er fullt mulig å bytte til et annet kurs/tidspunkt dersom man heller ønsker det. Frist for bytting er kurs er en uke før kursstart.

Les mer


Du finner veibeskrivelse til alle skikursstedene, her.

På veibeskrivelsessiden finner du også siste info om eventuelle flyttinger, smøretips og annet kursrelatert info. Ta en titt innom denne siden før kursstart. Vi prøver å skaffe til veie smøretips før kursstart, men dette tør vi ikke love i en hektisk kurssesong.

Kveldskurs (for helgekurs se tabellen under)

Helgekurs