Placeholder image

Klassisk for 60+

Kveldskurs

Kun 4-7 pers. i gruppen. 3 kvelder á 80 min. Pris 1900,-

       

Helgekurs

Kun 4-7 pers. i gruppen. 2 dager á 90 min. Pris 1550,-

       

Klassisk viderekommende-kurs på Frognerseteren


Dette er kurset for "skimosjonisten". Dette langrennskurs er for deg som går en del på ski, men som ønsker å gå mer rasjonelt. Du kan gli på skiene, du staker i slakt terreng, men du vil ha mer igjen for hvert fraspark, du vil lære hvordan man utnytter terrenget bedre og hvordan man nå staker med bruk av hele overkroppen. Du har fortsatt en del å lære, selv om vi her befinner oss på et mer eller mindre detaljert plan. Dette er det mest populære skikurset.

Dette er det tilsvarende kurset som klassisk for viderekommende - men forbeholdt de over 60 år.

 

Mål: Den berømte "klappingen" skal vekk. Vi skal få dere til å flyte på ski!

Metoden for dette kurset: På dette kurset er det fokus timing av frasparket i diagonal og dobbeltak med fraspark, samt den nye staketeknikken. Vi går i fellesskap gjennom det som er det viktigste ved de ulike klassisk-teknikkene og viser deg hvordan du utfører dette. Under øvingen vil du få en-til-en tilbakemelding.

Dag 1: Hovedvekt på staking. Nåtidens staking er en helt annen enn den var for bare få år siden. Nå bruker vi hele overkroppen, istedenfor primært triceps (arm)-muskelen, slik man gjorde før. Vi skal vise deg. Du får prøvd din egen teknikk, jeg gir deg tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver. Mot slutten introduserer vi det viktige innen diagonalgangteknikken, som vi skal terpe på neste kurskveld.

Dag 2: Hovedvekt på diagonalgang. Terping, terping på diagonalgangen. Jobbe videre med nye tilpassede oppgaver. Vi jobber videre med å utnytte terrenget, gå rasjonelt og effektivt.

Dag 3: Hovedvekt på dobbeltak med fraspark og utfor.
Dobbelttak med fraspark er en teknikk få behersker godt. Vi jobber med 'timingen' av frasparket og tyngdeoverføring i selve frasparket
Utfor. Vi lærer deg hvordan du kan stå enkelt, trygt og godt ned bakkene.

Kursbetingelser

Hvis snømangel - Garanti
Vi arrangerer kurs der det er gode snøforhold, men skulle det vise seg å være for lite snø til at vi kan holde et godt kurs, så flytter vi kurset til et snøsikkert sted (reservearena) innen 40 min kjøring fra oppsatt sted. Reservearenaene er kjent for å ha snø selv de vintrene som er "grønne".

Hvis det heller ikke er snø på reservestedet:
Da utsetter vi kurset frem i tid - dog til samme ukedag og tidspunkt, gjerne 1 eller 2 uker frem i tid. Det er fullt mulig å bytte til et annet kurs/tidspunkt dersom man heller ønsker det. Frist for bytting er kurs er en uke før kursstart.

Les mer


Du finner veibeskrivelse til alle skikursstedene, her.

På veibeskrivelsessiden finner du også siste info om eventuelle flyttinger, smøretips og annet kursrelatert info. Ta en titt innom denne siden før kursstart. Vi prøver å skaffe til veie smøretips før kursstart, men dette tør vi ikke love i en hektisk kurssesong.

Dagtid