Placeholder image

Skikurs 9-14 år

Helgekurs

Kun 4-7 pers. i gruppen. 2 dager á 90 min. Pris 1100,-

       

 

 

       

Klassisk viderekommende-kurs på Beitostølen


Dette langrennskurset er for deg som er mellom 9 og 14 år.

Du har gått en del skiturer men har lyst til å lære deg teknikken bedre slik at det blir mye artigere å gå på ski.

Teknisk minimum for deltagelse: Du kan gå turer på ski.


NB: Skikursene for sesongen 2018 vil vi legge ut medio oktober 2017. På gjensyn!

 

Mål: Klassisk-kurset: På dette kurset er målet at du får til en god tyngdeoverføring, glid og flyt. Skøytekurset: På dette kurset er målet at du skal lære de tre ulike teknikkene i skøyting.


Klassisk-kurset

Dag 1: Hovedvekt på staking og diagonalgang. Vi skal vise deg hvordan du mest rasjonelt staker med bruk av hele overkroppen. Du får prøvd din egen teknikk, jeg gir deg tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver.

Vi går igjennom hvordan vi går effektivt diagonalgang. Vi øver på diagonalgangen. Alle får tilpassede oppgaver.

Dag 2: Hovedvekt på dobbeltak med fraspark og utfor. Dobbeltak med fraspark er en teknikk som er fin å bruke når det er flatt og det er litt for tungt å stake. Du vil lære hvordan du skal time frasparket, slik at du får ordentlig igjen for frasparket.

Utfor. Vi lærer deg enkle teknikker som gjør at det blir både lettere og mindre skummelt å kjøre nedover på ski. Ikke noe å være nervøs for, men glede seg til!

 

Skøytekurset

Kursdag 1: Enkeldans og dobbeldans. Vi gjennomgår de ulike skøyteteknikkene. Med særlig vekt på enkeldans. Vi introduserer dobbeldansteknikken. Du får prøvd din egen teknikk, instruktøren gir deg tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver.

Kursdag 2: Padling og sving. Du får tilbakemelding på det du har jobbet med Hovedvekt på padling. Padling er teknikken vi bruker i bakkene. Det er krabbegiret. Den er litt vanskelig i starten å få koordiner inn, men når vi først får taket på det, blir skøytingen en helt annen opplevelse.

Kursbetingelser

Hvis snømangel - Garanti
Vi arrangerer kurs der det er gode snøforhold, men skulle det vise seg å være for lite snø til at vi kan holde et godt kurs, så flytter vi kurset til et snøsikkert sted (reservearena) innen 40 min kjøring fra oppsatt sted. Reservearenaene er kjent for å ha snø selv de vintrene som er "grønne".

Hvis det heller ikke er snø på reservestedet:
Da utsetter vi kurset frem i tid - dog til samme ukedag og tidspunkt, gjerne 1 eller 2 uker frem i tid. Det er fullt mulig å bytte til et annet kurs/tidspunkt dersom man heller ønsker det. Frist for bytting er kurs er en uke før kursstart.

Les mer


Du finner veibeskrivelse til alle skikursstedene, her.

På veibeskrivelsessiden finner du også siste info om eventuelle flyttinger, smøretips og annet kursrelatert info. Ta en titt innom denne siden før kursstart. Vi prøver å skaffe til veie smøretips før kursstart, men dette tør vi ikke love i en hektisk kurssesong.

Helgekurs klassisk

Helgekurs skøyting